Over voorspraak.comVoorspraak betekent; bemiddeling met tussenkomst ofwel op aanraden van. Binnen de Nederlandstalige katholieke kerk is het woord voorspraak meestal gebruikt in gebed aan Maria om te vragen of zij voorspraak wil doen: of Maria voor ons wil bemiddelen in de hemel.

Mijn website voorspraak.com bemiddeld voor mij, met jou, hier op aarde via het digitale web. De bemiddeling is gedaan in code. Het toont wat ik heb gedaan: het is een online archief. Het laat zien wat ik aan het doen ben: het is mijn platform. En voorspraak.com geeft de ruimte om te onderzoeken wat mijn boodschap aan jou is.

voorspraak.com is opgericht in 2012 en is sindsdien drie keer compleet herschreven. De website is hard-coded, dat betekent dat de website is opgemaakt met geschreven code in HTML, CSS, javascript en PHP. Kijk gerust in de bronbestanden.

Door zelf de code te schrijven is de website precies zoals ik vind dat de website eruit moet zien, op ieder apparaat. Zo is ook de Engelse vertaling zelf ingebouwd in de website en zelf vertaald. voorspraak.com maakt geen gebruik van cookies van derde partijen (wel analystische cookies, zie voor meer info mijn privacy statement en creative commons statement).

De website is nooit af en hoe langer ik bezig ben zal de website voorspraak.com niet alleen uitbreiden, maar ook andere vormen aannemen. In mijn ogen is het een constant gesprek tussen mijn visie en de mogelijkheden in code. Want voorspraak.com hoeft niet alleen voorspraak voor mijzelf te betekenen. In mijn werk als tekenmachinist en beeldend kunstenaar werk ik samen met een diverse groep mensen die ik allemaal wil bedanken met een link op mijn website.

Omdat de website direct is geschreven, kan ik hem ook direct veranderen. Zie jij een typefout? Of denk jij dat jij de bemiddeling via de codetalen vlotter kan laten verlopen? Krop het niet op, maar deel het deel het met me!